Топли и сочни јаболки со карамел прелив и суво овошје за совршени есенски ноќи.
Состојки:
- 5 јаболки
- 50 гр. сечени ореви
- 50 гр. суво грозје
- малку џем од кајсии
- 300 гр. шеќер
- 50 гр. маргарин
- 100 гр. павлака
Подготовка:
- Се мијат и длабат јаболките па се става малку џем во нив, сечени ореви и шеќер. Се става и суво грозје.
- Се покриваат со фолија и се печат на 200 степени во плех со хартија 30 минути.
- Се топи на оган шеќерот, се додава маргаринот и павлака и се соединува, па се прлеиваат печените јаболки, се ладат да се стегне карамелот, па се служат.
На здравје!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
Неговото височество: Топло – ладен колач
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Најдобар рецепт за домашен чизкејк