Лиснатото тесто ќе биде крцкаво горе, внатре како душа – трикови за совршени пити

Лиснатото тесто ќе биде крцкаво горе, внатре како душа – трикови за совршени пити

Постојат неколку чекори за готвење со лиснато тесто, за рецептот да биде успешен и вкусен.

Пред печењето калапот не треба да се премачка со маснотија, доволно е да се испрска со ладна вода.

Се става секогаш на добро загреана рерна, така подобро се пече, крцка и трае.

Повеќе рецепти на Готви.мк:

Топли пирошки со сирење

Мини проја со фета

Појадок од стар леб

Леб кој не дебелее

Појадок во шолја

Појадок со кој ќе топите килограми

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

singlepost_text