Направете го познатиот десет лења пита, со јаболка кои мамат супер арома.
Состојки:
- 650 гр. брашно
- 150 гр. шеќер
- 250 гр. маргарин
- 200 мл. павлака
- 2 јајца
- 1 прашок за пециво
- 1,5 кг. јаболка
- 4 лажици гриз
- 150 гр. шеќер
- цимет
Подготовка:
- Се мешаат 2/3 од брашното со состојките за кора, па се става постепено и остатокот од брашното.
- Се меси меко тесто, се става со хартија на него во фрижидер да нарасне еден час.
- Се мешаат лушените и рендани јаболки со шеќер и гриз, како и цимет.
- Се дели тестото на два дела, па се развлекува според тепсијата во која готвите.
- Се става во тепсија едното тесто, се става јаболка, па другиот дел од тестото.
- Се тапка на краевите.
- Се пече питата на загреана рерна на 180 степени до 40 минути.
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед