Мезе за пиво, викенд и пријатели: Похован кашкавал

Мезе за пиво, викенд и пријатели: Похован кашкавал

Направете највкусен похован кашкавал, нешто што го сакаат сите генерации.

Состојки:

  • 300 гр. кашкавал
  • 100 гр. брашно
  • 2 јајца
  • 60 гр. презла
  • масло

Се сече кашкавалот на парчиња, се става прво во брашно, во јајца изматени и во презла.

Се пржи на добро загреано масло.

Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Гибаница на шумадиски начин

Преку 20 мафини од една смеса

Бургер погачи

Топли пирошки со сирење

Мини проја со фета

Појадок од стар леб

Леб кој не дебелее

singlepost_text