Вкусен и сочен колач со диња кој се топи во уста.
Состојки:
- 4 јајца
- 8 лажици шеќер
- 4 лажици брашно
- 4 лажици масло
- 4 лажици вода
- кора од лимон
- 1 помала диња
Подготовка:
- Се матат жолчките со шеќер пенасто, се додава масло и вода, брашно и кора од лимон рендана за арома.
- Се става се во подмачкан плех, а горе се става сечената и исчистена диња.
- Се матат белките со 4 лажици шеќер, па се ставаат над овошјето.
- Се пече на 180 степени 40 минути.
- Декорирајте си по желба.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта