Ставете го ова во дворот и инсектите ќе бегаат – нема да видите комарец, мува или оса

Ставете го ова во дворот и инсектите ќе бегаат – нема да видите комарец, мува или оса

Ако сакате за топлото време да се спасите од инсектите, секакви муви, комарци, оси и пчели, ви треба само една мала смеса.

Во пластично шише исечено на пола ставете два децилитри јаболков оцет и 200 грама шеќер, па два децилитри вода.

Исечете и кора од банана па така додадете ја во шишето.

Добро протресете и ставете го ова до стеблата и растенијата во дворот.

Инсектите ќе бегаат.

Повеќе трикови на Gotvi.mk:

Нема да видите молец дома

Решете се од мравките со две состојки

Никогаш нема да видите мравки дома

Со еден зачин нема да видите мува и комарец

Со ова овошје спасете се од инсекти