Ленено семе – цар во кујната, секогаш имајте го дома

Ленено семе – цар во кујната, секогаш имајте го дома

Се става во салати и оброци, се повеќе станува популарно и навистина е здраво и корисно.

Лененото семе се препорачува да го имате дома секогаш, евтино е, а навистина помага за разни тегоби и проблеми.

Помага за заштита од срцеви заболувања, за висок притисок, има и антиканцерогено дејство, против мозочен удар и тромбоза, како и целосно здравје и имунитет.

Се препорачуваат две мали лажички на ден за целосно здравје.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Избелете ги забите со евтина намирница

Измешајте топла вода и куркума

Избелете ги забите за две минути

Мултивитаминска напивка со куркума

Намирници кои се ужасни за забите

Додајте една состојка во маслиновото масло и нема да се разболите

Измешајте кафе и маслиново масло за усните