Направете го фамозниот десерт трилече, по домашен и евтин рецепт.
Состојки:
- 6 јајца
- 100 гр. шеќер
- 200 гр. брашно
- ½ кесе пециво
- 1 ванилин шеќер
Прелив:
- 400 мл. слатка павлака
- 300 мл. кондензирано млеко
- 800 мл. млеко
Горе:
- 300 гр. карамел
Подготовка:
- Се матат белките и се додава шеќер и ванилин шеќер, па се ставаат едно по едно и жолчките и се додава постепено брашното измешано со прашок за пециво.
- Се миксира по додавањето на брашното на најслабата брзина на миксерот и се става смесата во плех со хартија, па се пече 25 минути на 180 степени.
- Во тепсија ставете ја слатката павлака, па ставете го пандишпанот наопаку, оставете 10 минути да се впие.
- Измешајте ги двата вида млеко и ставете ги на пандишпанот, па кога ќе пие ставете го карамелот.
- Оладете и послужете.
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед