Торта со овошен јогурт без печење – нема да вклучите шпорет на горештините

Торта со овошен јогурт без печење – нема да вклучите шпорет на горештините

Рецепт за едноставна овошна торта која се топи во уста.

Се прави со овошен јогурт, не ви е потребно да ставите ни овошје.

Состојки:

  • 1 пакување пандишпан темен
  • 1 л. овошен јогурт
  • 400 мл. слатка павлака
  • 2 кеси желатин
  • 200 гр. еурокрем
  • малку сок од портокал

Подготовка:

  1. Се меша желатинот со осум лажици ладна вода и се остава десет минути да набабри.
  2. Потоа се загрева на тивка температура додека не се растопи, но не смее да зоврие.
  3. Се мати слатката павлака.
  4. Се става кора, па крем, па слатка павлака помешана со овошен јогурт.
  5. Се повторува постапката со исечениот пандишпан, па се става најгоре третата кора и се попрскува со малку сок.
  6. Декорирајте по избор.

 

Повеќе десерти на Готви.мк:

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач

Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините

Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега

Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат

ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед

singlepost_text