Празничен деликатес: Шницли во балкански сос

Празничен деликатес: Шницли во балкански сос

Ручек со кој ќе ги излижете прстите. Шницли во балкански сос.

Состојки

  • 6 свински шницли
  • 6 парчиња кашкавал
  • 1 кромид
  • 1 лажиче вегета
  • 1 лажица кечап
  • 2 дл. вода
  • бибер
  • 3-4 лажици масло

Подготовка:

  1. Шницлите малку се лупаат и се ставаат на плех со масло, па се става на секое парче кашкавал.
  2. Се ситни кримидот па се меша со вегета, кечап, вода, бибер и се убаво се соединува.
  3. Се става смесата рамномерно врз месото.
  4. Се пече на 200 степени, па по 25 минути се проверува дали водата испарила, а ако е така се додава уште и се пече уште 10 минути.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Мусака со спанаќ

Мусака од карфиол

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

 

singlepost_text