Пандишпан кој мами со мирисот, вишни и чоколадна глазура.
Уживајте во овој десерт.
Состојки:
- 180 гр. маргарин
- 180 гр. шеќер
- 4 јајца
- 2 лажици сварено нес кафе
- 50 гр. какао
- 100 гр. брашно
- 1 прашок за пециво
- 400 гр. вишни (или друго овошје)
Глазура:
- 70 мл. слатка павлака
- 150 гр. млечно чоколадо
Подготовка:
- Се мати со миксер маргаринот со шеќер и се додаваат 4 јајца, едно по едно додека се мати.
- Се додаваат и 2 лажици нс кафе, па какао и брашно и прашок за пециво.
- Се мати со миксер убаво оваа смеса и се става на плех со хартија, па се ставаат вишни во тестото или овошје по избор.
- Се пече на 180 степени 20 минути.
- За глазура се става слатка павлака на оган со чоколадо, па се става ова врз оладениот колач.
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед