Сочни мафини со сливи: Тестото меко, а овошјето се топи во уста (Видео)

Сочни мафини со сливи: Тестото меко, а овошјето се топи во уста (Видео)

Најубавите мафини со сезонско овошје!

Состојки:

  • 2 јајца
  • 1 мала шолја гриз
  • 2 мали шолји брашно
  • 1 мала шолја масло
  • 100-150 гр шеќер
  • 1/2 кесичка прашок за печиво
  • ванила
  • цимет
  • 400 гр сливи

Начин на подготовка:

  1. Јајцата разматете ги со шеќер, додајте брашно и гриз со прашок за печиво, масло, и сè измешајте. Во калапи за мафини на дното ставете по половина слива и или цела ако се помали, па преку ставете разматено тесто. Печете на 200 степени 30 минути. 
  2. Кога ќе се изладат, извадете од калап, посипете по желба со цимет, ванилин шеќер или по желба.

Уживајте!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе десерти на Готви.мк:

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач

Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините

Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега

Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат

ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед

singlepost_text