Се топат во уста: Печени компири со мајонез и палента (Видео)

Се топат во уста: Печени компири со мајонез и палента (Видео)

Едноставно подгответе печени компири кои се топат во уста. Потребно е многу малку масло, а мајонезот му дава посебен вкус во кој ќе уживате!

Состојки:

  • 1,5 кг компири
  • 4 полни лажици мајонез
  • 3 лажици палента
  • 1 лажица ситна црвена пипер
  • 1 лажичка сол + за да се посоли варениот компир
  • лук во прав
  • зачини по желба
  • 2 лажици масло
  • сусам по желба

Начин на подготовка:

  1. Излупете ги компирите и ставете ги да се готват. Гответе околу 20 минути да не бидат многу меки. Оставете да се изладат, па посолете ги. 
  2. Наредете ги компирите на голема тепсија обложена со хартија за печење. Секој компир богато премачкајте го со намаз од мајонез, посипете со сусам и печете во загреана рерна.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text