Кога немате време за комплицирано јадење кое долго се спрема, ова е деликатесот за вас.
Состојки:
- 550 гр. пилешко
- 200 мл. јогурт
- 1 лажица сенф
- 2 лажици вода
- магдонос
- масло
- сол
- бибер
- вегета
Подготовка:
- Се сече на коцки пилешкото месо, се додаваат сол, бибер и вегета и се меша, па се пржи на масло на тава додека не добие боја.
- Се мати јогуртот со вода и сенф па се става врз месото, се намалува температурата.
- Се крчка на оган 5 минути.
- Се става магдонос.
- Навистина совршено.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи
Полнет ананас со ориз и пилешко
Полнети печурки по најдобар рецепт