Еве како да направите тенка проја која ќе можете да ја јадете секој ден…
Состојки:
- 3 чаши пченкарно брашно
- 2 јајца
- 50 мл масло
- 200 гр сирење
- кисела вода
- 1/2 прашок за печиво
- 2 лажици семки од сончоглед
- 2 лажици ленено семе
- 2 лажици сусам
Начин на подготовка:
- Сирењето издробете и додајте го во брашното. Додајте јајца, прашок за печиво, масло, малку сол, семки и кисела вода па замесете ретко тесто.
- Обложете тепсија со хартија за печење и ставете го тестото. Од горе можете да расфрлате семки. Печете на 250 степени 30 минути да порумени.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт