Ручек од рерна готов за 25 минути: Пекарски ѓувеч

Ручек од рерна готов за 25 минути: Пекарски ѓувеч

Пекарски ѓувеч – вкусен ручек од рерна готов за само 25 минути.

Состојки:

  • 6 компири
  • 250 гр мелено месо
  • 1,5 шолја ориз
  • 1 главица кромид
  • морков
  • сув зачин
  • бибер
  • 1 конзерва сечкани домати
  • 1 лажица доматно пире

Начин на подготовка:

  1. Во тенџере издинстајте исечкан морков, додајте месо, бибер, зачин. Кога месото ќе биде издинстано додајте сечкани домати и доматно пире. 
  2. Излупете компири и исечете ги на парчиња. 
  3. Во огноотпорен сад наредете ред компири, преку ставете исчистен ориз и посолете. Преку оризот додајте издинстано месо со кромид и морков, а потоа од горе повторно наредете компири. 
  4. Прелијте сè со вода така што водата ќе го прекрие компирот. 
  5. Од горе прекријте со фолија и ставете во рерна да се пече околу 20 минути на 200 степени.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

singlepost_text