Никогаш доста од пица и во лето и во зима. Направете пица четири годишни времиња.
Состојки:
- 200 гр. брашно
- 1 лажица маслиново масло
- 1 лажица сув квасец
- сол
- 1 шолја кечап
- 1 лажица оригано
- 1 кромид
- 100 гр. шампињони
- 50 гр. кашкавал
- 50 гр. колбаси
- 1 зелена пиперка
- неколку маслинки
Подготовка:
- Се замесува тесто од брашното, сол, квасец и малсиново масло, се остава да нарасне и се развлекува пица.
- Се пржи кромидот со шампињоните, на малку масло, се сече кашкавалот на тенки делови, колбасите и пиперките на кругови.
- Се става тестото во подмачкан плех и се става кечап и оригано.
- На една четвртина се ставаат печурките, на друга кашкавалот, на трета колбасите и четврта пиперките.
- На средина маслинки.
- Се пече 15 минути на 200 степени.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки