Тестенини за ручек, секогаш добар избор за совршен оброк.
Состојки:
- 1 мешавина за запечени тестенини
- 250 гр тестенини
- 110 гр туна
- 100 гр пченка
- 100 гр павлака за готвење
Начин на подготовка:
- Содржината од мешавината за запечени тестенини ставете ја во 800 мл вода и 100 мл павлака. Лесно мешајќи загревајте додека сосот не зоврие па гответе минута.
- Во сад за печење ставете неварени тестенини, додајте исцедена туна и пченка. Прелијте со подготвениот сос и лесно измешајте. Печете триесетина минути во рерна загреана на 200 степени.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука