Домашен бурек како од пекара – ваков не сте јаделе, може да го правите и во работен ден

Домашен бурек како од пекара – ваков не сте јаделе, може да го правите и во работен ден

Вкусен и нов рецепт за бурек кој се прави за миг.

Ова е рецепт и за вработени.

Состојки:

  • 700 гр. мелено месо
  • 1 кромид
  • 5 јајца
  • 400 мл. кисело млеко
  • 0,5 л. минерална вода
  • сол
  • бибер
  • 500 гр. кори

Подготовка:

  1. На загреано масло се пржи ситно исечениот кромид со месото додека не добие боја, па се додаваат сол и бибер.
  2. Ставете масло на плех, па ставете еден слој кори, па месо и направете полжав.
  3. Вака наредете ги во плехот и во меѓувреме изматете јајца со кисело млеко и сол и минерална вода, па ставете го тоа врз бурекот.
  4. Се пече 40 минути на 180 степени.

 

Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Преку 20 мафини од една смеса

Бургер погачи

Топли пирошки со сирење

Мини проја со фета

Појадок од стар леб

Леб кој не дебелее

 

 

singlepost_text