Вкусен и нов рецепт за бурек кој се прави за миг.
Ова е рецепт и за вработени.
Состојки:
- 700 гр. мелено месо
- 1 кромид
- 5 јајца
- 400 мл. кисело млеко
- 0,5 л. минерална вода
- сол
- бибер
- 500 гр. кори
Подготовка:
- На загреано масло се пржи ситно исечениот кромид со месото додека не добие боја, па се додаваат сол и бибер.
- Ставете масло на плех, па ставете еден слој кори, па месо и направете полжав.
- Вака наредете ги во плехот и во меѓувреме изматете јајца со кисело млеко и сол и минерална вода, па ставете го тоа врз бурекот.
- Се пече 40 минути на 180 степени.
Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk: