Подготовката на ова јадење е многу едноставна: потребни ви се полуварени компири (во лушпа) од кои ќе ја издлабите средината, потоа во нив ставете по парче кашкавал и обмотајте со шунка или месната сланина, како што е прикажано во видеото.
Компирите се печат на температура од 200 степени околу половина час. По желба, можете да ги премачкате компирите со скара сос и да ги вратите во рерна да се запечат уште десетина минути.
За целосен ефект на „лава“, разматете кисела павлака со лут сос, прелијте преку печените компири и украсете со сечкан млад кромид.
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи