Вкусна селска храна која ќе ја обожавате…
Состојки:
- 1 тегла печени пиперки
- 100 гр сирење
- магдонос
- 3 чешниња лук
- бибер
- сол
- 2 лажици масло
- 100 гр кашкавал
Состојки за прелив:
- 3 јајца
- 4 лажици кисело млеко
- 2 лажици брашно
- прстофат сода бикарбона
Начин на подготовка:
- Печените и излупени пиперки извадете ги од тегла да се исцедат, а потоа исечете ги на ленти. Наредете ги во плех намастен со масло, па преку нив ставете сирење и испасирани чешниња лук. Од горе зачинете со неколку капки масло, бибер, сол и ситно сечкан магдонос.
- Разматете јајца со кисело млеко и сода бикарбона, па додајте брашно. Со оваа смеса залијте ги пиперките и печете 20 минути на 200 степени во претходно загреана рерна.
- Извадете од рерна и посипете со рендан кашкавал, па повторно вратете во рерна на 10 минути да се запече.
Добар апетит!
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо