Брза и сочна торта чија подготовка е и повеќе од едноставна!
Состојки:
- 500 мл слатка павлака
- 200 гр шеќер во прав
- 500 гр кисела павлака Пекабела
- 300 гр малини или друго овошје по избор
- 500 гр мелени бисквити
Начин на подготовка:
- Разматете слатка павлака, како шлаг за декорирање, тоа значи цврсто но не премногу.
- Додајте кисела павлака и шеќер во прав па повторно разматете.
- Додајте бисквити и смрзнати малини и измешајте со лажица.
- Ако масата е помека, така и треба бидејќи ќе стегне откако ќе отстои, а ако масата е веќе густа долијте половина чаша млеко и измешајте.
- Обложете калап со фолија па ставете ја целата смеса за торта и израмнете.
- Оставете неколку часа во фрижидер па свртете на тацна или тргнете го обрачот од калапот.
- Декорирајте по желба, послужете и уживајте!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега