Пилешки крилца со пармезан

Пилешки крилца со пармезан

Крцкави и вкусни залаци, идеални за мезе…

Состојки:

  • 1 кг пилешки крилца
  • 2 лажици растопен путер
  • 1/2 шолја презла
  • 1/2 шолја пармезан
  • зачини по желба
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Крилцата измијте ги и исушете ги. 
  2. Во сад измешајте презла, пармезан и зачини. 
  3. Пилешките крилца натопете ги во растопен путер, па во смесата со зачини. 
  4. Наредете ги во тепсија и печете во рерна загреана на 180 степени околу 20 минути.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

singlepost_text