Јунешки гулаш со тестенини

Јунешки гулаш со тестенини

Подгответе вкусен ручек – јунешки гулаш со тестенини.

Состојки:

  • 500-600 гр јунешко месо
  • 2 главици кромид
  • 2 зелени пиперки
  • малку лута зелена пиперка
  • 2 моркови
  • 1 излупен домат
  • 1 лажичка црвена пипер
  • сув зачин
  • бибер
  • сол
  • масло
  • магдонос
  • 300 гр резанки или тестенини

Начин на подготовка:

  1. Кромидот исечкајте го ситно и пропржете го на масло. Потоа додајте зелена пиперка и морков, по кратко динстање ставете исечкано месо. Додајте малку вода и динстајте околу 50 минути. Потоа додајте домат, сув зачин и пипер. На крај можете да додадете половина лажичка разматено брашно поради густина. Додајте магдонос. 
  2. Згответе ги тестенините, малку намастете ги и послужете ги како прилог.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

singlepost_text