Од сонце до силно невреме: Како да се заштитиме од наглите промени, еве што да јадеме

Од сонце до силно невреме: Како да се заштитиме од наглите промени, еве што да јадеме

Наглите промени на температурата особено деновиве навистина делуваат штетно на сите нас. Метеопатите знаат колку тегоби може да предизвика честата промена на времето, од сонце до дожд и силни невремиња и обратно.

Сето тоа влијае на здравјето, а метеопати има на секој крај на светот. Времето носи вируси, мачнини, главоболки, инфекции.

Најмногу трпи и кожата на ова време, тешко поднесуваме потешка храна.

Се препорачуваат многу вода и сокови, како и лесна храна богата витамини, овошје и зеленчук, непреработена храна.

Пијте многу овошни сокови како и ледени чаеви.

Потребен е и сон, одмор како и физичка активност.

Сепак, ако имате поголеми тегоби, треба да се обратите на лекар.

Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Преку 20 мафини од една смеса

Бургер погачи

Топли пирошки со сирење

Мини проја со фета

Појадок од стар леб

Леб кој не дебелее