Направете бурек без кори, нешто вкусно, ново, посебно и деликатесно.
Состојки:
- 300 гр. мелено месо
- 2-3 главици кромид
- 4 јајца
- 1 шолја млеко
- 1 шолја јогурт
- 12 лажици брашно
- 1 прашок за пециво
- сол
- бибер
- масло за тепсијата
Подготовка:
- Кромидот ситно се сече, се меша со меленото месо, јајцата, јогуртот и млекото со зачини.
- Се додава брашното измешано со прашок за пециво, па убаво се меша смесата и соединува.
- Се става во добро подмачкан плех со масло, најубаво округол.
- Се пече на 200 степени околу 45 минути.
- Се сече и сервира, вкусно е и топло и ладно.
Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk: