Направете вкусни шампињони во вино со пармезан.
Неодолив и вкусен спој.
Состојки:
- 600 гр. шампињони
- 100 гр. пршута
- 50 гр. сирење
- 200 гр. пармезан
- 100 мл. масло
- 200 мл. вино
- 1 лажиче вегета
Подготовка:
- Убаво се мијат и чистат печурките, се полеваат со масло и вегета.
- Направете смеса од пршутата исечена ситно, со сирењето и ставете ја во печурките.
- Ставете ги во тава со вино и печете ги 10 минути на 220 степени.
- Пред крај додадете пармезан да се растопи и печете уште малку.
Лудило од вкус за љубителите на печурки
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт