Поголем деликатес од мусака: Печен компир со сос

Поголем деликатес од мусака: Печен компир со сос

Направете вкусна и сочна тава со компири и јајца.

Нешто ново и вкусно:

Состојки:

  • 500 гр. компир
  • 0,5 дл. масло
  • сол
  • бибер
  • вегета
  • 2 дл. млеко
  • 2-3 јајца
  • 1 лажица брашно
  • 1 лажиче црвен пипер

Подготовка:

  1. Се лупи и сече на кругови компирот.
  2. Се пржи на масло на тава, па се додаваат сите зачини.
  3. Се пржи додека не омекне малку, па се става во подмачкана тепсија.
  4. Се меша брашното со јајца и млеко, зачини, и се става се врз компирите.
  5. Се пече 20 минути на 220 степени.

Повеќе вести на Готви.мк:

Запечен млад компир со сос

Млади компири со сенф и пиво

Кремав компир во тепсија

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

 

 

singlepost_text