Сите јадеме јаболка и особено кај нас ги има во изобилство, а тоа е и најчесто култивираното стебло на светот, богато со витамини.
Освежува и има супер вкус, полна е есо вотаминн Ц, минерали и помага за нашиот имунитет, метаболизам, диета, да не се дебелееме и да не се разболуваме.
Се употребува свежа, за сок, за ручеци, салати, компоти, десерти и секако е вкусна и хранлива.
Делува на срцето и кардиоваскуларниот систем и неговото здравје, спречува некои видови рак, помага за настинки, не чува од секакви вируси, а ги трга и уморот и стресот.
Помага ефикасно и во борбата со кариесот подобро од секој друг препарат со своите калиум и фосфор.
Се користи во повеќе од 2.500 рецепти, за десерти, пити, мафини, сокови, џемови, салати, а на вас е да го одберете омилениот.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Избелете ги забите со евтина намирница
Додајте една состојка во маслиновото масло и нема да се разболите
Измешајте кафе и маслиново масло за усните
За маслото да не прска при пржење – има лесен трик, нема да се горите повеќе
Чај за желудникот – нема да имате мака
Чај кој лекува од сите болести и чисти од отрови