Овошка која не дозволува да се создаде кариес – поефективна е од паста, го штити и срцето

Овошка која не дозволува да се создаде кариес – поефективна е од паста, го штити и срцето

Сите јадеме јаболка и особено кај нас ги има во изобилство, а тоа е и најчесто култивираното стебло на светот, богато со витамини.

Освежува и има супер вкус, полна е есо вотаминн Ц, минерали и помага за нашиот имунитет, метаболизам, диета, да не се дебелееме и да не се разболуваме.

Се употребува свежа, за сок, за ручеци, салати, компоти, десерти и секако е вкусна и хранлива.

Делува на срцето и кардиоваскуларниот систем и неговото здравје, спречува некои видови рак, помага за настинки, не чува од секакви вируси, а ги трга и уморот и стресот.

Помага ефикасно и во борбата со кариесот подобро од секој друг препарат со своите калиум и фосфор.

Се користи во повеќе од 2.500 рецепти, за десерти, пити, мафини, сокови, џемови, салати, а на вас е да го одберете омилениот.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Избелете ги забите со евтина намирница

Додајте една состојка во маслиновото масло и нема да се разболите

Измешајте кафе и маслиново масло за усните

За маслото да не прска при пржење – има лесен трик, нема да се горите повеќе

Чај за желудникот – нема да имате мака

Чај кој лекува од сите болести и чисти од отрови

Чај против слабокрвност

Домашни чајни кекси