Вкусен ориз со многу пилешко. Брз и лесен ручек за сите.
Состојки:
- пилешко
- 1 лажиче вегета
- 1 кромид
- вода
- 100 мл масло
- 1 морков
- Бибер
- сол
- магдонос
Начин на подготовка:
- Се става пилеко количина по избор во зависност од тоа колку луѓе сте, се сече ситно или се цепка и се става вегета, па се пече 30 минутиво длабока тепсија.
- Се сече кромидот ситно, се сече и излупениот морков, се ставаат зачини и магдонос, па се мие и оризот и се става со смесата, па се се става на месото.
- Се става вода и се враќа да се пече на околу 200 степени додека не испари водата.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
Постои еден трик за да не се згусне оризот