Подобар пролетен десерт не можете ни да замислите, вишни во сос.
Состојки:
- 150 гр. Слатка павлака
- 50 гр шеќер
- 150 гр вишни
- 1/3 кеси желатин
- ванила
Подготовка:
- Се загрева слатката павлака со желатин и ванила, па се трга.
- Се става водата со шеќер да врие, па се ставаат и вишните.
- Потоа се става во чаша, наизменично од двата фила.
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед