Грав подготвен на италијански начин – извонреден ручек за мени без месо!
Состојки:
- 300 гр грав
- 3-4 главици кромид
- 500 гр домати (излупени)
- 1/2 лажичка шеќер
- 2 шолји исечкан магдонос
- 1 лажичка оригано
- масло
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Потопете го гравот околу 2 часа, потоа обварете го во солена вода и кога ќе биде добро зготвен, исцедете го.
- На малку масло пропржете кромид исечкан на крупни парчиња. Додајте домати, шеќер и грав, оригано, сол и бибер и сè гответе на тивок оган околу 20 минути. На крај додајте магдонос.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт