Италијански специјалитет: Канелони

Италијански специјалитет: Канелони

Нека вашата кујна замириса на италијански вкусови…

Состојки:

  • 500 гр мелено месо
  • 1 пакување канелони
  • 3 чешниња лук
  • 2 лажици масло
  • 2 дл доматен сос
  • 70 мл павлака за готвење
  • 200 гр гауда сирење
  • 1 лажичка суво оригано
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. На масло пропржете ситно сечкан лук па додајте месо. Пржете до половина и оставете да се излади. 
  2. Со смесата полнете канелони и редете ги во намастена тепсија. 
  3. Во тава ставете неколку лажици масло и пропржете брашно. Додајте доматен сос и павлака за готвење. 
  4. Прелијте ги канелоните и печете ги покриени во рерна загреана на 175 степени 45 минути. 
  5. Откријте ги, посипете со рендано сирење и уште кратко запечете.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство