Пилешки гради печени во млеко

Пилешки гради печени во млеко

Сочно пилешко за целото семејство…

Состојки:

  • 400 гр пилешко месо
  • 100 мл бело вино или пилешки бујон
  • 200 мл млеко
  • 2 лажици брашно
  • 1 лажица исечкан магдонос
  • 1 чешне лук
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Исечете ги пилешките гради да бидат со еднаква дебелина. Посолете и побиберете по вкус, па извалкајте го пилешкото во брашно.
  2. Загрејте масло и пропржете ситно сечкан кромид. Додајте месо и печете додека не порумени. 
  3. Во тавата додајте бело вино или пилешки бујон и претходно разматено брашно и млеко. Мешајте за сосот да не се залепи за дното. 
  4. Кога сосот ќе добие густина додајте ситно сечкан магдонос и лук. Сервирајте топло со салата.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

singlepost_text