Направете вкусни полнети печурки кои се вистински деликатес.
Ова е рецептот кој е брз и лесен.
Ова е рецептот кој е брз и лесен.
Состојки:
- 500 гр. шампињони
- 200 гр. сирење
- 100 гр. кашкавал
- кечап
- сол
- масло
Подготовка:
- Се ренда сирењето, ако не е доволно солено се става сол. Се ренда и кашкавалот.
- Се чистат шампињоните, им се тргаат дршките и се полнат со сирење и кашкавал.
- Се става масло на огноотпорен сад, па се ставаат печурките, се печат 10 минути на 150 степени.
- Украсете со кечап.
Полнети печурки со салама и кашкавал
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула