Домашен ѓувеч со пилешки батаци

Домашен ѓувеч со пилешки батаци

Направете ручек во кој ќе ужива целото семејство!

Состојки:

  • мешавина од зеленчук за ѓувеч
  • 1 главица кромид
  • 2 помали млади компирчиња
  • 700 гр пилешки батаци
  • 200 гр суви ребра
  • 100 гр ориз
  • 2 домати
  • црвена пипер
  • ловоров лист
  • зачини
  • масло

Начин на подготовка:

  1. На масло пропржете ситно сечкан кромид, додајте мешан зеленчук, компири, зачини, месо, домати и измиен ориз. 
  2. Налијте вода и гответе на слаб оган водата малку да испари (околу 30 минути), а потоа префрлете во пекач и израмнете. Печете во рерна уште 30 минути батаците да се запечат.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

Градинарска пита – направете вкусен фамилијарен ручек за помалку 150 денари

Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви

Рецепт за вистински пица деликатес

Полнети печурки – лесен рецепт кој сите ќе ви го бараат

Палачинки за гурмани

singlepost_text