Да не се лепат и да не впијат многу маснотија: Чекори за највкусните крофни

Да не се лепат и да не впијат многу маснотија: Чекори за највкусните крофни

Ако сакате да спремите највкусни крофни кои се топат во уста, воедно и не се многу масни, тогаш следете ги овие чекори и совети.Важно е сите состојки да бидат топли за подготовката, односно на собна температура. Брашното дури можете и да го загреете во рерна на 2 минути на многу ниска температура.

Може да додадете во смесата и лажиче ракија за да не впива маснотија многу.

На рецептите додадете им бар пола кесе прашок за пециво, а тој ќе спречи создавање многу дупки по крофните.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

singlepost_text