Вкусен десерт за кој не ви треба многу време и пари. Најдобро оди со сладолед од ванила или свежо овошје.
Состојки:
- 4 јајца
- 250 гр чоколадо за готвење
Начин на подготовка:
- Загрејте ја рерната на 170 степени.Растопете го чоколадото.
- Одвојте ги жолчките и белките. Разматете ги белките во цврст снег.
- Во чоколадото додајте една по една жолчка и добро измешајте.
- Во смесата од чоколадо и жолчки додајте снег од белки.
- Ставете ја смесата во намастен калап за печење и печете 30 минути (оваа мера е за калап со пречник од 15 см).
- Кога ќе се излади, исечете го колачот. Посипете го со шеќер во прав и послужете со сладолед од ванила или свежо овошје.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог:
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта