Од компир никогаш доста, без разлика дали се работи за пире, печен, варен или пржен компир.Ова е супер деликатесна тава за ручек или вечера.
Состојки:
- 1 кг. компири
- 200 гр. сирење
- 200 гр. кашкавал
- 200 гр. шунка
- маслинки
- 2 јајца
- 1 шолја млеко
- оригано
- бибер
- магдонос
Подготовка:
- Се лупи и чисти компирот, се вари во солена вода.
- Кога ќе омекне малку се вади и сече на кругови, па се става во сад за печење со масло.
- Се додаваат сечената шунка, сирење, маслинки.
- Се додаваат оригано, сол и бибер, па се става да се запече на 200 степени.
- Пред да биде готово се мешаат јајцата со млеко и кашкавал и се става врз компирот.
- Кога ќе фати кора е готово.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи