Kомпир деликатес: Тава со маслинки, шунка и кашкавал

Kомпир деликатес: Тава со маслинки, шунка и кашкавал

Од компир никогаш доста, без разлика дали се работи за пире, печен, варен или пржен компир.Ова е супер деликатесна тава за ручек или вечера.

Состојки:

  • 1 кг. компири 
  • 200 гр. сирење 
  • 200 гр. кашкавал
  • 200 гр. шунка 
  • маслинки 
  • 2 јајца 
  • 1 шолја млеко
  • оригано 
  • бибер 
  • магдонос 

 

Подготовка:

  1. Се лупи и чисти компирот, се вари во солена вода. 
  2. Кога ќе омекне малку се вади и сече на кругови, па се става во сад за печење со масло. 
  3. Се додаваат сечената шунка, сирење, маслинки. 
  4. Се додаваат оригано, сол и бибер, па се става да се запече на 200 степени. 
  5. Пред да биде готово се мешаат јајцата со млеко и кашкавал и се става врз компирот. 
  6. Кога ќе фати кора е готово.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text