Совршен предлог за ручек!
Состојки:
- 1 кг свински кременадли
- 200 гр кисела павлака Пекабела
- 50 мл масло
- 1 лажица брашно
- 1 лажица сенф
- зачин
- сол
- бибер
- 4 чешниња лук
- 100 гр рендан кашкавал
Начин на подготовка:
- Кременадлите исчукајте ги, посолете ги и додајте малку зачин. Намачкајте ги со сенф и пропржете ги на масло околу 15 минути.
- Павлаката разматете ја, па додајте кашкавал, брашно, издробен лук, бибер и малку вода. Измешајте. Кременадлите наредете ги во намастена тепсија и прелијте ги со павлака.
- Запечете во рерна на 200 степени – додека не поруменат – околу 15-20 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“: