Полнето свинско каре од кое тече кашкавал – сочно месо од кое ќе мириса цело маало

Полнето свинско каре од кое тече кашкавал – сочно месо од кое ќе мириса цело маало

Направете вкусно свинско каре кое ќе рашири неодолива арома.

Состојки:

  • 1 кг. свинско каре без коски 
  • 2 лажици сенф 
  • 100 гр. кашкавал 
  • 2 колбаси 
  • 250 гр. шампињони 
  • вегета 
  • масло 
  • сол 
  • бибер

 

 

Подготовка:

  1. Свинското месо се сече по должина, така што му се прават засеци, и се повторува постапката со сите парчиња. 
  2. Се става вегета, сол и бибер, па се мачка со сенф. 
  3. Се става рендан кашкавал, па се ставаат сечени шампињони и колбаси. 
  4. Се витка во ролат и се прицврстува со чепкалка. 
  5. Се пече на плех со масло на 250 степени 20 минути. 
  6. Потоа се пече уште еден час на 180 степени.

 

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте