Нема да видите мува и пајак дома – спасот е во една билка

Нема да видите мува и пајак дома – спасот е во една билка

Верувале или не, ако во својот дом имате од оваа билка, тогаш нема да видите мува повеќе, ниту пак некој друг инсект.Имено, нането е спас за мувите, комарците, пајаците, кои го мразат мирисот.

Одлична идеја е да засадите ваква билка во дворот или во саксија, или да ставите листови нане во сад во дворот, на терасата и дома.

Исто така може да измешате и вода со етерично масло од нане, па да испрскате во домот.

Всушност инсектите не можат да бидат до силниот мирис на нането, па така нема да видите инсект дома.

Повеќе трикови на Gotvi.mk:

Нема да видите молец дома

Решете се од мравките со две состојки

Никогаш нема да видите мравки дома

Со еден зачин нема да видите мува и комарец

Со ова овошје спасете се од инсекти