Направете супер вкусни и брзи еклери со јагоди.Совршен пролетен рецепт:
Состојки:
- 250 мл. млеко
- 100 гр. маргарин
- 150 гр. брашно
- 1 лажиче шеќер и сол
- 4 јајца
- 250 мл. павлака слатка
- 150 гр. јагоди
- 1 лажица шеќер
- чоколадо за прелив
Начин на подготовка:
- Се става млекото со маргарин и шеќер и сол на рингла да врие, па се додава брашно со мешање.
- Нека се олади малку па додајте јајца едно по едно. Мешајте да нема грутки, може и со жица и со миксер.
- Се загрева рерната на 200 степени, а се става на плех хартија, па е вадат еклери со лажица.
- Се печат околу 30 минути.
- Се сечат јагоди се става шеќер, пасираме и ставаме да повријат неколку секунди, па ги ставаме во зовриената павлака, мешаме и ги полниме еклерите.
- Горе украсете ги со чоколадо.
Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:
Тече чоколадо, а врз него малини
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет