Брзо се прави, не е скап, а вкусот е фантастичен!
Состојки за кора:
- 2 чаши јогурт
- 2 чаши брашно
- 1 чаша масло
- 2 чаши шеќер
- 2 лажици какао во прав
- 1 лажичка сода бикарбона
Состојки за прелив:
- 100 мл млеко
- 100 гр чоколадо
- 5 лажици шеќер
- 1 лажичка путер
Начин на подготовка:
- Сите состојки за кора измешајте ги, ставете ги во намастена и побрашнета тепсија и печете на 180 степени околу 20-25 минути. Проверете со чепкалка дали бисквитот е печен.
- За преливот, сите состојки растопете ги на тивок оган и со топлиот прелив прелијте го топлиот колач. Почекајте да се излади па оставете во фрижидер најамалку два часа пред послужување. Декорирајте по желба.
Уживајте!
ЛЕСНО И БРЗО: Домат чорба со кнедли
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука