Внимавајте со храната: Болниците полни секоја година, колку јајца смееме да јадеме

Внимавајте со храната: Болниците полни секоја година, колку јајца смееме да јадеме

Секоја година болниците се полнат за празникот велигден, по големиот и тежок пост кој трае цели 40. дена.Сите кои постеле едвај чекаат да вкусат јајца и масна храна, а најчесто и се случува да се прејадат и да си создадат здравствен проблем.

Особено треба да се внимава со јајцата кои се симбол на велигден, па овој неработен ден да не претерате со нив. Тие имаа холестерол и ако се консумираат во големи количини предизвикуваат закрчување на артериите.

Изедете едно до две јајца најмногу и внимавајте и со масната храна и пиењето, за да не му направите шок на организмот.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Казино јајца

Вкусно јадење наместо да фрлате јајца

Велигденски јајца со ружички

Фарбање јајца со памук

Офарбајте јајца со весници

7 техники за фарбање јајца

Сакате совршено пржени јајца?