Ако ви здосадија стандардните прилози, еве еден малку поинаков рецепт…
Состојки:
- 1 главица карфиол
- 1 лажица маслиново масло
- 1 чешне лук
- 2 лажици пармезан
- 1 лажица крем сирење со мала масленост
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Карфиолот добро измијте го, тргнете ги листовите и ставете го во вода која врие. Гответе 5-10 минути, до моментот кога карфиолот малку ќе омекне.
- Загрејте маслиново масло на слаб оган, пропржете го лукот и тргнете од оган.
- Половина од количината варен карфиол ставете во блендер и вклучете на најјака брзина. По малку додавајте го остатокот за убаво да се измеша. Додајте ги останатите состојки и послужете.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт