Спремни се за 45 минути, доволно за да каснат од нив 10 лица, со што се совршени за празниците.Направете ситни колачиња.
Состојки:
- 200 гр. чоколадо за готвење
- 100 гр. маргарин
- 200 мл. слатка павлака
- 150 гр. мелени лешници
- 150 гр. мелени бисквити
- 50 гр. брусница
- 100 гр. бело чоколадо за прелив
- 100 гр. маргарин за прелив
Начин на подготовка:
- Чоколадото се растопува со маргаринот на пареа, па посебно се соединуваат мелените лешници со мелените бисквити, а потоа се додава слатката павлака и сечените брусници.
- На крај се додава и растопеното чоколадо и се меша.
- Се растопува на пареа белото чоколадо со маргарин, па земаат корпи за колачи и се прават топчиња или коцки.
- Се става од глазурата па се остава да се излади.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути