Направете зелена мимоза салата, која совршено ќе ви се најде по Велигден, наместо да ги фрлате јајцата кои сте ги фарбале, а секако останале.
Состојки:
- 4 јајца
- 2 главици зелена салата
- 1 лимон (сок)
- 1 дл. масло
- 1 лажица мајонез
- сол
Начин на подготовка:
- Зелената салата се мие убаво па се сече на траки, а јајцата се варат.
- Се сечат две јајца, се ставаат во сад со марулата, па се става дресинг.
- Тој се прави со масло, сок од лимон, сол и мајонез.
- Се става врз салатата, па горе се ренда ат останатите две јајца.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт