Сите ја правиме оваа грешка – ги фрламе а се најздрав дел од бананата

Сите ја правиме оваа грешка – ги фрламе а се најздрав дел од бананата

Бананите се исклучително важно и здраво овошје кое изобилува со калиум, и речиси на сите се во групата омилени овошја.Единствено што најчесто иритира кај нив се долгите влакна кои мора да ги тргаме од бананата, по лупењето.

Она што не го знаеме е дека тие делови се исклучително важни, па треба да ги јадеме со плодот.

Имаат флоемски снопови кои помагаат да се распоредат хранливите состојки. Тие жилички се одговорни што бананата има толку хранливи состојки, па расте во овошјето кое го знаеме.

Имаат многу витамини кои и помагаат на кожата, па затоа се користи за тело и лице без акни и брчки, за псоријаза, како и за кожни брадавици.

Тријте кора од банана од вашата кожа, на местото каде имате проблем.

Корисни и здрави се за јадење, бидејќи изоболуваат со витамини.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Бананата нема да поцрни вака

Банана и цимет за подобар сон

Американски палачинки со банана

Банана коцки

Домашен пудинг од банана

Проблеми кои бананата ги решава подобро од лекови

Никогаш веќе не го фрлајте овој дел од бананата