Внимавајте при купувањето јајца за Велигден: Еве што значат ознаките

Внимавајте при купувањето јајца за Велигден: Еве што значат ознаките

За големиот празник Велигден ќе се изедат многу јајца, па затоа кога ги купуваме, важно е да ги знаеме ознаките и тоа како правилно се чуваат.Јајце од типот А е свежо јајце

Јајце од типот Б е наменето за индустриска преработка.

Xl се јајца кои се големи или се од 73 грама па нагоре

L се големи јајца од 63 до 73 грама

M се средни јајца од 53 до 63 грама

S се мали јајца, помали од 53 грама

 

Се чуваат во ладилник во местото предвидено за нив.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Велигденски јајца со ружички

Фарбање јајца со памук

Офарбајте јајца со весници

7 техники за фарбање јајца

Сакате совршено пржени јајца?